Шоколад – це особливий секретний інгредієнт кондитерів, який вони використовують у найрізноманітніших цілях. Зазвичай його застосовують для створення різних мусів, ганаша, покриття тортів та глазурування цукерок. Крім того, зараз дуже популярним є використання даного продукту як декор. Для цього їм покривають торти та інші десерти, а також роблять із нього окремі фігури різного розміру.
Який шоколад буває?

Почнемо з того, що шоколад для кондитера купити необхідно особливий. Звичайний варіант, який продається на полицях у магазинах, тут не підійде. Як правило, він містить велику кількість шкідливих консервантів та інших речовин, що кардинально впливають на смакові властивості і не тільки. Для професіонала своєї справи також ключове значення має плинність цієї солодощі. І завдяки тому, що шоколад кондитерський має такі натуральні інгредієнти як какао масло і терте какао, він дозволяє досягти потрібної консистенції та використовувати його з різною метою. Продукт можна придбати у таких випадках.
• Білий кондитерський шоколад найчастіше може знадобитися для декору. З нього роблять елементи прикрас для солодких страв або ж глазурують цукерки та покривають торти. Він має м’який молочний смак за рахунок великого вмісту какао олії та вершків.
• Темний (чорний) шоколад для кондитера можна купити у спеціалізованих торгових точках або через інтернет сайт. Як правило, він не містить цукру та в ньому багато тертого какао. За рахунок нейтральності його смакових якостей його можна додавати в будь-які десерти.
• Рубіновий – має плодово-ягідний смак та ніжно-рожевий відтінок.
• Молочний – складається із цукру, молока та невеликої кількості какао порошку.
Що важливо знати?
Якщо необхідно купити шоколад кондитерський, важливо враховувати деякі нюанси.

• Температура плавлення – зазвичай вона вказується на упаковці.
• Плинність – вимірюється у краплях.
• Склад – продукт повинен бути без додаткових добавок, а його основні інгредієнти – це терте какао та какао олія.
• Вид шоколаду – впливає на смакові властивості десерту.
Таким чином, кондитерський шоколад – це найважливіша складова більшості десертів. Такий продукт не можна замінити звичайним аналогом з магазину, так як він не має потрібних властивостей плинності і у складі містить шкідливі добавки. Натуральний шоколад використовують для покриття готових солодких страв, а також для їх прикраси. Крім того, часто з нього створюють самостійні фігури для декору.