Previous Next

Прозорі правила для гри – Бізнес в Україні

Олег Гороховський, співзасновник Monobank, виступаючи під час заходу Великий день з NV. Діалоги про відновлення України, висловив свою думку щодо розвитку бізнесу та процвітання країни. За його переконанням, ключовим чинником є встановлення прозорих правил гри, які дозволять підприємцям працювати без необґрунтованих перешкод. Гороховський підкреслив, що дерегуляція та зниження оподаткування не.

Інфляція сповільнилась в травні 2023

Згідно з даними Державної служби статистики (Держстат) у травні 2023 року споживчі ціни в Україні зросли на 15,3% порівняно з травнем минулого року. Це менше, ніж річна інфляція, яка становила 17,9% у попередньому місяці. За даними Держстат, місячна інфляція в травні становила 0,5%. З початку року ціни зросли на 3,8%..

Допомога по безробіттю в Україні в 2023 році

В Україні у 2023 році відбулися зміни в розмірі та тривалості допомоги з безробіття. Максимальний розмір допомоги тепер обмежений сумою мінімальної зарплати, що становить 6 700 гривень. Навіть якщо людина мала вищу заробітну плату та достатній стаж роботи, максимальна виплата не може перевищувати цю суму. Також скорочено тривалість виплат допомоги.

Пенсія 2023, які виплати отримають пенсіонери в 2023 році

У 2023 році в Україні проводиться індексація та перерахунок пенсій. Ці заходи розпочалися з 1 березня 2023 року і триватимуть до 1 липня 2023 року. Згідно з постановою Кабінету міністрів, максимальна надбавка до пенсії становитиме 1500 гривень, а мінімальна надбавка – 100 гривень. У результаті індексації та перерахунку, середнє збільшення.

Фільм “Памфір” вийде на Netflix

Фільм “Памфір” режисера Дмитра Сухолиткого-Собчука, який отримав світову прем’єру на Каннському кінофестивалі 2022 року, вийде на стрімінговому сервісі Netflix в червні цього року. Фільм став хітом українського прокату 2023 року і зібрав велику кількість нагород на різних міжнародних фестивалях. “Памфір” розповідає історію головного героя, який їздить на заробітки до Польщі,.